Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bonyolult fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
440
Mennyi munkavégzéssel (W) lehet 1kg tömegű, 27°C hőmérsékletű hidrogént állandó nyomáson eredeti térfogatának negyed részére összenyomni ?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Gáz
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A térfogati munka:
`W=-p·ΔV=-p(V/4-V)=3/4 pV`

Az általános gáztörvény szerint:
`pV=nRT`
vagyis
`W=3/4 nRT`
`T=27\ °C=300\ K`
`n` pedig az 1 kg `H_2` anyagmennyisége molban. 1 mol `H_2` tömege 2 g, ezért 1 kg az 500 mol.
`n=500\ mol`
Az `R` benne van a könyvedben, számold ki a munkát vele.
Módosítva: 6 éve
0