Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
618
1) Egy iskolai kiránduláson 50 tanuló vett részt. A résztvevők 36 %-a ötödikes volt, 15-en hatodikosok voltak, a többiek hetedikesek. A résztvevők hány %-a volt hatodikos???

2) Éváék 80 kg barackot vásároltak. 4 kg-ot megettek belőle, 65%-ból lekvárt, a többiből kompótot főztek. A barack hány %-át ették meg??

3) 80 tanuló közül 44 tanulónak volt négyese, 24-nek jelese, és 12-nek közepese énekből. A tanulók hány %-a volt négyes??

4) Számítsd ki 750-nek a
a) 145 %-át
b) 400%-át
c) 15-át

5) Egy téglalap alakú kert egyik oldala 25 m,
hosszabb oldala ennek 170%-a. Milyen hosszú a kert másik oldala?

6) Melyik az a szám, amelynek

a) ) 1%-a 12;
b) 4%-a 25;
c) 15%-a 75;
d) 25%-a 4500;

7) Az iskolánkban 315 lány tanul. Ez a tanulók létszámának a 45%-a. Hány tanuló jár az
iskolába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. 50=100%
50:100=0,5→1%
15:0,5=30%
Tehát 30%-uk volt hatodikos.

2. 80=100%
80:100=0,8→1%
4:0,8=5%
Tehát 5%-át ették meg.

3. Itt megint ugyanaz mint az előzőnél:
80=100%
80:100=0,8
44:0,8=55%
tehát 55%-uk volt négyes.

4.
a. 750=100%
750:100=7,5→1%
7,5·145=1087,5-ez a 750 145%-a

b. 7,5·400=3000-ez a 400%
c. 7,5·15=112,5-ez pedig a 15%

5. 25=100%
25:100=0,25
0,25·170=42,5

6.
a. 12·100=1200
A többit sajnos én sem tudom.

7. 315:45=7
7·100=700
Tehát összesen 700 tanuló jár az iskolába.

0