Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges egyenlet megoldása,hogyan kell?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
684
Jutkának 230ft-tal kevesebb pénze van,mint Mártának. Rékának 300ft-tal több pénze van,mint Jutkának. A három lánynak összesen 1850ft-ja van. Hány forintjuk van külön -külön?Addig eljutottam,hogy Jutka: x-230 ,Márta :x
Réka : x-230+300.
Hogyan tovább?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika,szöveges feladat,egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jó a felírás, pont ezután lesz könnyű a feladat.
x-230+x+x-230+300=1850
3x-160=1850
3x=2010
x=670
Jutkának tehát van: 670-230=440 Ft
Márta: 670 Ft
Réka: 740 Ft
0