Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Lendület

Főoldal » Középiskola » Fizika
531
Sziasztok!
Van egy kidolgozott feladat ahol az U1
Értékét kell kiszámolni,ami viszont nincs rajta.
Valaki levezetné hogyan számítható ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Lendület, fizika,Bongolo
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Induljunk ki a lendületmegmaradás képletéből: m1*v1+m2*v2 = m1*u1+m2*u2

Ebbe behelyettesítve az adott értékeket: 0,2 * 0,6 + 0,3 * -0,6 = 0,2 * u1+0,3 * 0,4

Ebből u1 meghatározható:

u1 = ((0,2 * 0,6) - (0,3 * 0,6) - (0,3 * 0,4)) / 0,2 = -0,9 m/s

1