Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logikai matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1128
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget! Nincs sok időm. Hihetetlen sokat adtak fel holnapra. És ez tudom, egy egyszerűbb példa, de elég hosszas lenne nekem levezetni.

Köszi! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
52000 Ft 75 % lett tehát 52000*0,75=39000 Ft
majd 39000 Ft 130% lett tehát 39000*1,3= 50700 Ft
Vagyis kevesebbe került, 2,5 %-kal, mivel 50700/52000=0,975 => 1-0,975=0,025 => 0,025*100

240 ember = 40 %, mivel a 100%-ból kivontam a többit.
Tehát 100%=600 ember
Jeles: 600/100*8=48 ember
Jó: 600/100*24=144 ember
Közepes: 240 ember
Változó: 600/100*23= 138 ember
Elégtelen: 600/100*5= 30 ember
2

100-(8+24+23+5)=40 (hármasok aránya százalékban)

240/40=6 (1%=6)

5: 8 x 6 =48
4: 24 x 6 =144
3: 240
2: 23 x 6 =138
1: 5 x 6 =30

összes tanuló: 48+144+240+138+30=600
2