Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy egyenlő szárú háromszög oldalának aránya 3 : 7.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1737
Egy egyenlő szárú háromszög oldalának aránya 3 : 7, kerülete pedig 221cm. Mekkorák a háromszög oldalaik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
K=a+b+c=221cm
3:7:7 az oldal arány, a háromszög egyenlőtlenség miatt a háromszög bármely oldalának hossza kisebb a másik két oldal hosszának összegénél tehát 3:3:7 nem lehet.
3+7+7=17
221/17*3=39
221/17*7=91
Módosítva: 6 éve
0