Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ÜDv, fell kell épiteni(rajzolni) az alábbi fügvény grafikonját.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
757
y=log1/3 (1-x)
1/3 a log alsó indexe...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, fügvények, grafikonok
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha ismered a függvénytranszformációkat, akkor először ábrázolod a log1/3(x) függvény, ezután eltolod 1-gyel jobbra, ekkor a log1/3(x-1) függvényt kapod, végül tükrözöd az y-tengelyre, így kapod a log1/3(1-x) függvényt.

http://www.wolframalpha.com/input/?i=ln(1-x)+%2F+ln(1%2F3)

Neked az x=1-től balra eső kép kell, és csak a kékkel húzott.
0