Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a háromszög beírt körének sugara?

Főoldal » Középiskola » Matematika
451
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszögek területére van egy olyan képlet is, hogy t = r · s, ahol t a háromszög területe, r a beírt kör sugara, s pedig a kerület fele (s=k/2). Ezzel az összefüggéssel kiszámolható az összes hiányzó adat:

1. sor:
t = r · k/2
125 = r · 60/2
125 = r · 30
125/30 = r
r = 25/6

2. sor
t = r · k/2
30 = 2 · k/2
30 = k

3. sor
t = r · k/2
0