Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A kör kerülete és területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1513
Számitsd ki a kör kerületét területét, ha
a, R=6 dm
b, R=6 cm
c, r=6mm
D, R=6 m
e, R=5,8 dm
f, d=4,30 dm
g, d=5,6 m
h, d=22,3m!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Használt összefüggések:
k = 2rπ
d= 2r

a) r = 6 dm, k = 2·6·π = 12π ≈ 37,7 dm
b) r = 6 cm, k = 2·6·π = 12π ≈ 37,7 cm
c) r = 6 mm, k = 2·6·π = 12π ≈ 37,7 mm
d) r = 6 m, k = 2·6·π = 12π ≈ 37,7 m
e) r = 5,8 dm, k = 2·5,8·π = 11,6π ≈ 36,4 dm
f) d = 4,30 dm = 4,3 dm, k = 4,3π ≈ 13,5 dm
g) d = 5,6 m, k = 5,6π ≈ 17,6 m
h) d = 22,3 m, k = 22,3π ≈ 70,1 m
0