Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megoldaná? légyszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1392
Mekkora annak a forgáshengernek a térfogata és a felszíne , melynek adatai a következők.
a, r=5cm , m= 10cm
b, m 10 cm , t palást = 1500cm²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) V=5²*π*10=250π=785,4 cm³
A=2*5²*π+2*5*π*10=150π=471,24 cm²

b) A palást a magasság és az alaplap kerületének a szorzata, tehát:
1500=10*2*r*π
r=23,87 cm
A=1500+2*23,87²*π=5080,01 cm²
V=23,87²*π*10=17900,07 cm³
0