Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megtudná oldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
844
Egy talpas koktélos pohár magassága 24cm . A felső része egyenes körkúp alakú , amelynek magassága a teljes magasság kétharmada . Legfeljebb hány deciliter ital tölthető a pohárba , ha a teteje 12 cm átméröjű kör?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kúp magassága: 24*(2/3)=16 cm=1,6 dm
d=12 cm ⇒r=6 cm=0,6 dm
V=(0, 6²*π*1,6)/3=0,6 dm³
Mivel 1 dm³=1 liter, ezért:
0,6 dm³=0,6 l=6 dl
Legfeljebb 6 deciliter ital tölthető a pohárba.
0