Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Hogy kell kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1503
∼∼∼∼∼Bontsd föl törzsszámok (prímszámok) szorzatára a következő számokat!
1024, 2560, 1155, 5358, 10 010

Írd fel a következő törtek számlálóját és nevezőjét törzsszámok hatványainak szorzataként, majd egyszerűsítsd a törteket!
8192 5000 2016 4356
1024, 6250, 5292, 7623
(ezek törtek akarnak lenni, csak nem tudom, hogy kell vonalat rakni)

Ezeket mégis hogy kell kiszámolni?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 8.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az első rész az ez, a másodiknál nem tudom mi tartozik egybe, ha azokat leírod, akkor abban is tudok majd segíteni.
1024=2¹⁰
2560=2⁹*5
1155=3*5*7*11
5358=2*3*19*47
10010=2*5*7*11*13
1

Így gondolod?
0