Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámolnom? Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1179
Egy gömb főkörének kerülete 25π cm. Mekkora a gömb átmérője, felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, felszín, gömb, átmérő
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K=25π cm
K=d*π=25π
d=25 cm
A=25²*π=625π=1963,5 cm²
V=(25³*π)/6=8181,23 cm³
0