Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS NAGYON FONTOS LENNE

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2310
Határozd meg az egyenlő szárú háromszög keresett adatait,majd számítsd ki a kerületét és a területét!
1, a=5,4cm b=? ma=3,6cm mb=?
2, a=? b=2,6dm ma=2,4dm mb=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, Matematika, sos, fontos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) Pit-t.: 2,7²+3,6²=b²
20,25=b²
b=4,5 cm
K=5,4+2*4,5=14,4 cm
T=(5,4*3,6)/2=9,72 cm²
9,72=(4,5*mb)/2
19,44=4,5*mb
mb=4,32 cm

2) Pit-t.: 2,4²+ (a/2)²=2,6²
(a/2)²=1
a/2=1
a=2 dm
K=2+2*2,6=7,2 dm
T=(2*2,4)/2=2,4 dm²
2,4=(2,6*mb)/2
4,8=2,6*mb
mb=1,85 dm
2