Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házifeladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Lenne egy házifeladatom, amit nem tudok megcsinálni, megköszönném ha valaki segítene!

Egy szabályos háromszög alapú egyenes hasáb alapéle: 12cm
Palást területe: alaplap területének hatszorosa.
Felszín = ?
Térfogat = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, házifeladat, hasáb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alaplap területe: (a*m)/2=(12*12√2)/2=72√2=101,82 cm²
Palást: 6*72√2=432√2=610,94 cm²
A=2*101,82+3*610,94=2036,46 cm²
M=(432√2/3)/12=16,97 cm
V=T*M=101,82*16,97=1727,89 cm³
0