Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy számítsam ki? Köszönöm szépen a segítséget.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
482
Az ábrán látható alakzat úgy keletkezett, hogy a nagy keresztből kivágtak egy kis keresztet. Mindkét kereszt kirakható 5 egybevágó négyzetből. Tudjuk, hogy a kis négyzet oldalhossza a nagy négyzet oldalhosszának a fele. A szürke alakzat területe 45 cm². Mennyi a nagy kereszt területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
kis négyzet oldala: x
nagy négyzet: 2x
5*(2x)²-5*x²=45
15x²=45
x²=3
x=√3
nagy kereszt területe: 5*2*√3=10√3 cm²
0