Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Osztók

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
460
n pozitív egész számnak két pozitív osztója van, n+1-nek 3.
Mennyi pozitív osztója van az n+2012 számnak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`n` tehát prím (osztói 1 és `n`).
Páratlan kell legyen, mert `n=2` esetén az `n+1=3`-nak nem 3 osztója van.
Vagyis `n+1` páros, osztható 2-vel. Csak ez a 3 osztója van: `1, 2, n+1`. Az csak úgy lehet, ha `n+1=2·2`, tehát `n=3`.
`2015`-nek számold ki te, hogy hány osztója van...
0