Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok koncentrációja

Főoldal » Középiskola » Kémia
442
250g vízben mekkora tömegű NaCl-t kell feloldanunk hogy 17%-os oldatot kapjunk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
m1=x g
t1= 100%
m2=250g
t2=0%
m3=(250+x)g
t3=17%

Csatoltam egy ábrát. A lényeg, hogy van 250g vized amelyben x g NaCl-t fogsz feloldani.
A keletkezett oldat (250+x) lesz és 17 m/m%-os.
Amit még tudni kell: a víz az 0%-os minden esetben a tiszta só pedig 100%.

A keverési egyenlet így fog kinézni:
x*1+250*0=(250+x)*0,17
x=51,20g
Ennyi NaCl kell.
0