Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez nem értem hogy kell felirni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
én így írnám fel:
a) x+0,4x=142,8
1,4x=142,8
x=102
tehát az egyik szám: 102, a másik 40,8 (102*0,4)
b) 54/25 (=2 4/25): x=18/5 /szorozzunk be x-szel/
54/25=18/5*x /leosztok 18/5-del/
54/25:18/5=54/25*5/18=3/5
x=3/5
c) ezt úgy lehetne felírni:
100/90*280,8+100/72*280,8=x
312+390=x
702 = x
0