Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia: 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
669
Hány cm3 96 tömeg%-os, 0 802 g/cm3 sűrűségű tisztaszeszt kell desztillált vízzel 100 cm3-re hígítani, hogy 70 tömegszázalékos, 0,868 g/cm3 sűrűségű elegyet kapjunk? Mekkora térfogatú desztillált vizet használtunk a hígításhoz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Nem vagyok benne biztos, de szerintem a következő a megoldás. Csatoltam egy ábrát az egyszerűség kedvéért.
Először is kiszámoltam a tömeget a sűrűségből és a térfogatból:
0,868g/cm3*100cm3=86,8g.
Ezt követően az ábra alapján időrendi sorrendben ábrázoltam a folyamatot.
Keverési egyenlet:
m1*t1+m2*t2=m3*t3
x*0+(86,8-x)*0,96=86,8*0,7
x=23,50g H2O
Ennek a térfogata: V=m/ró
V=23,50g / 0,802 g/cm3 = 29,31 cm3
0