Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!!!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
3739
1) Egy könyvespolc három polcán összesen 420 könyv van. Az első polcon 60-nal több, a másodikon kétszer annyi van, mint a harmadikon. Hány könyv van a harmadik polcon??

2) egy munkát 8 kőműves 42 óra alatt fejezne be. Hány óra alatt végezné el ugyan ezt a munkát 6 kőműves?

3) Az anya 40 éves, a lánya 16 éves. Hány évvel ezelőtt volt az anya háromszor idősebb a lányánál??

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. Feladat

1. x+60
2. 2x
3. x

Tehát 3x+x+60=420
4x=360
x= 90
1. 150 db
2. 180 db
3. 90 db

2. Feladat

8k 42 ó
1k 42/8 ó
6k 6×42/8 ó = 31,5 óra

3. Feladat.
16-x= (40-x)/3
48-3x= 40-x
48-2x= 40
-2x=-8
x= 4

Tehát 4 éve volt anya 3-szor idősebb.
0

Szerintem, 3 évvel ezelőtt volt 3x idősebb. Mivel a lány 13 éves volt 3 évvel ezelőtt és ha azt megszorzod 3-mal akkor 39 lesz.
0