Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1210
"Számíts ki a hiányzó kör adatait!" (ez egy táblázat) ?=hiányzó adatok
Sugár (cm) 2,5 ? ? ? ? ? ? 10
Átmérő (cm) ? 4,8 100 ? ? ? ? ?
Kerület (cm) ? ? ? 84,4 286 ? ? ?
Terület (cm) ? ? ? ? ? 78,54 7,07 ?
remélem azért értitek sajnos képet nem tudok csatolni..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezeket a képleteket kell használnod; d=átmérő, r=sugár, K=a kör kerülete, T=a kör területe:

d=2*r
K=2*r*π
T=r*r*π

Ha megállapodunk abban, hogy π=3,14, akkor a képletek átírhatóak:

K=2*r*3,14=6,28*r
T=r*r*3,14

Tehát annyi a dolgod, hogy a megadottat a megfelelő képletbe beírod (akkor lesz megfelelő a képlet, ha utána csak 1 betű lesz, ami ismeretlen), majd azt az egyenletet megoldod az ismeretlenre.
0