Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok koncentrációja

Főoldal » Középiskola » Kémia
376
600dm3 normál állapotú ammónia gázt mekkora tömegű vízben kell feloldani hogy 17 tömegszázalékos oldat legyen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
600 dm3 normálállapotú NH3-gáz anyagmennyisége: 22,41 mol/dm3 = 600/n, azaz n=26,77 molnyi a NH3-gáz.
26,77 mol NH3 tömege: m= 26,77 mol·17 g/mol= 455,1 g
tehát az oldott anyag tömege 455,1 g
17% = 455,1/m.o * 100
m.o= 2677 g.
az oldat tömegéből levonjuk az oldott anyag tömegét: 2677-455,1=2221,9 g.
Tehát ennyi tömegű víz szükséges
0