Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik szám a nagyobb?

Főoldal » Középiskola » Matematika
888
Melyik szám a nagyobb?
Ezt hogy lehet kiszámolni számológép nélkül?: ⁶√3¹⁷

5³ vagy ⁶√3¹⁷

√=gyökjel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számológép használata nélkül is elvégezhető a bizonyítás:
`root(6)(3^(17))<root(6)(5^(17))<root(6)(5^(18))=5^3`, ahol egyrészt felhasználtuk azt, hogy `1 lt x` esetén `root(6)(x^(17))=x^(17/6)` hatványfüggvény, másrészt `5^x` exponenciális függvény monoton növekedő.
Módosítva: 6 éve
0