Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
951
Két szám közül az egyik 24-gyel nagyobb a másiknál. A kisebb szám 75%-a egyenlő a nagyobb szám 1/2 részével. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szám, szöveges, A, melyik, az, két
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egyik x
másik x + 24
Felírhatod ezt az egyenletet a 2. állítás miatt:

0.75 * x =(x + 24) * 1/2
0.75x = 0.5x + 12 / kivonsz 0.5x-et
0.25x = 12 /szorzol 4-gyel
x = 48
Kisebb szám: 48
Nagyobb szám: 48 + 24 = 72
1