Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy proton B=40T térben r=30 cm sugarú körpályára áll v=?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
380
Egy proton B=40T térben r=30 cm sugarú körpályára áll v=?
P+=+1,6.10 a 19. hatványon C mp= 1,67*10 a 17. hatványon kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Hát tudni kéne, hogy milyen irányú a B vektorunk, de gondolom 90⁰ hiszen ekkor áll a proton körpályára (azthiszem)
Lorentz erő fog hatni a protonunkra: FL=m·v2/R
Az F erőt pedig a F=Q·v·B képlettel lehet kiszámolni. Ezt beírva az előző képletbe:

v2/R=Q·v·B

Rendezve a v-t:
v=Q·B·R/m
Módosítva: 6 éve
0