Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
414
A+B+C = 36.000
A:B:C = 6:8x10
A=?
B=?
C=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A feladat második egyenlete érzésem szerint A:B:C=6:8:10 lenne.
(Ezt majd ellenőrizd le Te is.)

Így az összeget el kell osztani arányok összegével:

`frac{A+B+C}{6+8+10}=frac{36.000}{6+8+10}=frac{36.000}{24}=1.500`

Ami alapján a három részmennyiség `A=6*1.500=9.000; B=8*1.500=12.000; C=10*1.500=15.000` lenne.
Módosítva: 6 éve
0

Másik megoldás:

Megoldjuk a következő háromismeretlenes egyenletrendszert:

`A+B+C=36.000`
`A/B=6/8 implies B=frac{8A}{6}`
`A/C=6/10 implies C=frac{10A}{6}`

`B` és `C` kifejtve egyismeretlenes egyenletet kapunk `A`-ra:

`A+frac{8A}{6}+frac{10A}{6}=36.000`

`frac{24*A}{6}=36.000`

`A=9.000`

Majd visszahelyettesítve:

`B=frac{8*9.000}{6}=12.000`

`C=frac{10*9.000}{6}=15.000`
0