Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
492
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ugye ha a két oldal közti távolságot kérdezi, akkor lényegében a paralelogramma magasságát kérdezi (csúcsból indul és merőleges az alapra) Egy paralelogrammának kér magasságvonala van és a feladat is két megoldást kér.

A paralelogramma területképlete T=a*ma vagy b*mb

Ebbe csak be kell helyettesítened az értékeket, tehát:

72=12*ma
ma=6cm

72=9*mb
mb=8cm

Tehát a két megoldás: 6cm és 8cm
0