Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Eloszlás, eloszlásfüggvény, sűrűségfüggvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
670
Egy vizsgán a hallgatóknak általában 60%-a megbukik. Egy nap 10-en vizsgáznak,
mi a valószínűsége, hogy éppen a 20%-uk megy át?
a) Mi a valószínűsége, hogy legfeljebb 2-en mennek át?
b) Mi a valószínűsége, hogy legalább 2-en mennek át?
c) Mi a valószínűsége, hogy legalább 4-en mennek át?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
eloszlás, eloszlásfüggvény, sűrűségfüggvény
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A bukás valószínűsége tehát `0.6`, a sikeres vizsga valószínűsége pedig `p=0.4`
Az, hogy 10 kísérletből hány sikerül, ha mindegyik kísérletnek azonos a valószínűsége, az binomiális eloszlás. Ezt fejből kell tudni.
10 20%-a 2:
`P(ξ = 2)=((10),(2))·p^2·(1-p)^(10-2)`
(ez a binomiális eloszlás valószínűsége 2-re)

Legfeljebb 2: `sum_(k=0)^2 P(ξ=k)`
Legalább 2: nem 0 és nem 1: `1 - sum_(k=0)^1 P(ξ=k)`
Legalább 4: `1 - sum_(k=0)^3 P(ξ=k)`
0