Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszögek területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
979
Rombusz átlói: e=6cm, f=8cm
a=? M=? K=? T=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rombusz terület képlete
T=e*f/2
T=6*8/2
T=24cm2

Pitagorasz tétellel tudod kiszámolni az oldalát, mivel átlói merőlegesek egymásra, így kapsz egy olyan derékszögő háromszöget, aminek az átlója a rombusz oldala, az egyik befogója az "e" felem a másik befogója az "f" fele (mivel a rombusz átlói felezik egymást)

a2=62+82
a2=100
a=10cm

A rombusz másik terület képletével ki tudod számolni a magasságát

T=a*m
24=10*m
m=2.4cm

A kerületet pedig egyszerű

K=4*a
K=4*10
K=40cm
0