Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszögek területe

Főoldal » Általános iskola » Matematika
878
Paralelogramma: a=12cm, b=8cm, a=60 fok
Ma=? MB=? K=? T=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Paralelogramma területe: 2a+2b, tehát 2*12+2*8=40cm

A többi szöget úgy lehet kiszámolni, hogy a paralelogramma szemközti szögei egyenlőek, tehát a 60°-al szemközti szög is 60° lesz, ezeket összedod, kivonod 360-ból (négyszögek belső szögeinek összege, így megkapod a másik két szög összegét) és elosztod kettővel (mivel egymással szemben vannak, így azok is egyenlőek)
Tehát a paralelogramma szögei 60° és 120°-osak

Paralelogramma területképlete pedig a*b*sin(szög), tehát

12*8*sin60= 77.67 (négyzetcentiméter)

Ezt be tudod helyettesíteni a másik területképletbe (T=a*ma vagy b*mb)

77.67= 12*ma
ma=6.47

77.67=8*mb
mb=9.71

Összegezve

K=40cm
T=77.67 (négyzetcentiméter) (kerekítve)
ma=6.47cm (kerekítve)
mb=9.71cm (kerekítve)

Viszont ez bőven nem általános iskolás matematika :D



Módosítva: 6 éve
0