Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
587
Hány gramm kénsav közömbösít 12 gramm nátrium-hidroxidot?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2NaOH+H2SO4->2H2O+Na2SO4
2mol NaOH-t 1mol H2SO4 közömbösít
1MOL NaOH=40g/mol
nNaOH=12/40=0, 3mol
nH2SO4=0,15mol
MH2SO4=98g/mol
mH2SO4=0,15x98=14,7g
0