Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
445
A képen csatolt feladat megoldásában szeretnék segítséget kérni. A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
CH₃OH + 2 NO₃- + 6 H+ → CO₂ + N₂ + 5 H₂O

30000 m³ szennyvíz nitrát tartalma:

30000 m³ * 31 g/m³ = 930 kg

M(metanol)=32 kg/kmol

M(nitrát)=62 kg/kmol

32 kg metanol 2*62=124 kg nitráttal reagál,
160 kg metanol 160*124/32= 320 kg nitráttal reagál.

`320*100/930=34.41%-kal` csökken a szennyvíz nitrát tartalma.
Módosítva: 6 éve
1