Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
578
Valaki két lövést ad le egy céltáblára, mindkét alkalommal ugyanakkora, de legalább 0,6 valószínűséggel talál célba. Annak valószínűsége, hogy csak egy lövés talál célba 0,32. Mekkora valószínűséggel talál mindkettő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Két lövés
`p ≥ 0.6`

Egy lövés talál célba: Vagy az első, vagy a második:
`P(ξ=1)=2·p·(1-p)=0.32`

Mindkettő talál:
`p·p=?`

A középső másodfokú egyenletből kijön `p`-re két érték, abból a 0.6-nál nagyobbat kell választani, aztán kiszámolni `p·p`-t.
0