Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
Számítsd ki a derékszögű háromszög hiányzó oldalszámát! Használd a Pitagorasz-tételt.

b= 15 cm
b= 27 cm
c= 65 cm
c= 66 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítsetek gyorsan. Légyszíves
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
C2-b2=a2
65 2-15 2=a2
4225-225=4000
a=[gyok]4000=63,25
C2-b2=a2
65 2-27 2=a2
4225-729=3496
a=[gyok]3496=59.127
0