Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz Koszinusz Tanges

Főoldal » Középiskola » Matematika
632
Egy háromszög területe 20cm2, Két oldala a=20cm és b=5cm. Mekkora a harmadik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, Koszinusz, Tangens
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
T = (a*b*sinγ) / 2
Ebből megkapod γ.

Ezután koszinusztétel:
c² = a² + b² - 2*a*b*cosγ

Ebből kijön c, a harmadik oldal.
Módosítva: 9 éve
0

Csatoltam képet.
0