Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomóerő sürgősen holnapra kell!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1387
A sítalpnak hossza 2m a szélessége 10cm. Mekkora nyomással nehezedik a hóra a sílécen álló 80kg tömegű ember.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Az emberke súlya Fs=m*g=80kg*9,81(m/s^2)=784,8N

A felület: 2m*0,1m=0,2m2

Ebbőll a nyomóerő: Fny=Fs=784,8N

Ebből a nyomás:
p=Fny/A=3924Pa (pascal)
0