Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2737
-Mit nevezünk kémiai elemnek?
-Miből épülnek fel a kémiai elemek?

-2 mol kénatom tömege hány gramm?
54g aluminium anyagmennyisége hány mol?
6g nitrogén hány db atomot tartalmaz
3mol kálciumatom tömege hány gramm?


elörre is köszönöm a vàlaszokat!



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, gramm, mol, anyagmennyiség
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
AZ elemek egyszerű anyagok, amelyeket kémiailag azonos tulajdonságú atomok alkotnak.
-2 mol kénatom: 64 (1 mol kénatom az 32, 32x2=64)
-54g alumnium: 2 mol (mert ugye 1 mol alumínium tömege 27g, akkor 27x2=54
-3 mol kalciumatom: (1 mol tömege 40 g, tehát 40x3=120g)

A 6g nitrogénes kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, bocsi!
0