Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1029
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Én így kezdtem:
https://www.geogebra.org/m/zexwbavv
Szerintem érdemes végig gondolni!
2

Folytatás:
`b=(2-2a)/(2-a)`
`c^2=a^2+b^2=a^2+(2-2a)^2/(2-a)^2`
`=(a^2(2-a)^2+(2-2a)^2)/(2-a)^2`
A számláló:
`(2a-a^2)^2+4-8a+4a^2=(2a-a^2)^2+4-4(2a-a^2)=((2a-a^2)-2)^2`
Szóval:
`c^2=(-a^2+2a-2)^2/(2-a)^2`
Gyökvonáskor abszolút értéket kell venni, ami kifejtve ez lesz:
`c=(a^2-2a+2)/(2-a)`
hisz a számláló és a nevező is ilyen előjellel pozitív.

`a+b+c=...` ezt már add össze te...
0