Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!! Kémia házi segítsetek sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
519
Csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
500 `cm^3` oldatban van 253 g kénsav

Az oldat tömege:

m = `rho*V` = `1.295*500` = 647,5 g

647,5 g oldatban van 253 g kénsav

100 g oldatban van `100/647.5*253` = 39,07 g kénsav

Az oldat 39,07 tömeg%-os.
0