Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tangens.Kotangens, Szinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
586
Segítséget szeretnék kérni ehhez a két feladat megoldásához.
1;Egy háromszög vonalai úgy aránylanak egymáshoz, mint 5:1:4. Mekkorák az oldalai, ha a=2 ?
2; Egy háromszög területe 20cm2, Két oldala a=20cm és b=5cm. Mekkora a harmadik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Ha az élek hossza 5x, x és 4x, akkor (5x):x:(4x)=5:1:4 teljesül. Nem adták meg,hogy melyik az a oldal, ezért 3 megoldást is kapunk. Ha az első oldal az a, tehát 5x=2, ebből x=2/5 adódik, tehát az oldalak hossza: 2, 2/5, 4*2/5=8/5. Ha a második oldal az a, akkor x=2, ekkor az oldalak hossza 5*2=10, 2, 4*2=8, ha pedig a harmadik oldal az a, akkor 4x=2, erre x=1/2 adódik, tehát az élek hossza 5*(1/2)=5/2, 1/2, 2.

2. Trigonometriát tanultál már?
0