Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fiz.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
630
Mekkora a tömege és lendülete egy vízzel töltött másfél literes könnyű palacknak ha 3 m/s sebességgel mozgatjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha a térfogata 1,5 liter és feltételezzük, hogy a sűrűsége 1 `(kg)/(dm^3)`, akkor a tömege:

m = `rho*V` = `1*1.5` = 1,5 kg

A lendülete:

I = `m*v` = `1.5*3` = 4,5 `(kg*m)/s`.
2