Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatolom a képet !

Főoldal » Általános iskola » Matematika
518
Egy ABCD négyszögben a B szög kétszerese az A szögnek, a C szög 30*-kal
(Fok szeretne lenni) kisebb a B szögnél, a D szög= 90*. Mekkorák a négyszög szögei
2; Add meg a szögeit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
7 perce gondolkodok a kérdésen de csak odáig jutottam hagy D=90 fok XD
0


`beta` = `2*alpha`

`gamma` = `beta`-30 = `2*alpha`-30

`delta` = 90

`alpha` + `beta` + `gamma` + `delta` = 360

`alpha` + `2*alpha` + `2*alpha`-30 + 90 = 360

`5*alpha` + 60 = 360

`5*alpha` = 300

`alpha` = 60°

`beta` = `2*alpha` = 120°

`gamma` = `beta`-30 = 90°



c,


`delta` = 180-65 = 115°

`gamma` = 180-50 = 130°

`beta` = 50°


d,

`alpha` = `gamma`

90+55+ `alpha` + `gamma` = 360

`alpha` + `gamma` = 360-(90+55) = 215°

`alpha` = `gamma` = `215/2` = 107,5°
0