Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az eredő erő?

Főoldal » Középiskola » Fizika
644
Egy 1050 kg tömegű személyautó álló helyzetből indulva, 10 m úton, állandó gyorsulással mozogva 54km/h sebességet ér el. Mekkora eredő erő hatott a gépkocsira?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = `a*t` = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`

t = `v/a`

s = `a/2*t^2` = `a/2*(v/a)^2` = `v^2/(2a)` = 10 m

a = `v^2/(2*s)` = `15^2/(2*10)` = 11,25 `m/s^2`

F = `m*a` = `1050*11.25` = 11812,5 N
0