Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás.Hogyan kell?

Főoldal » Középiskola » Matematika
654
Január 24-én a Pécs melletti Orfűn 48 cm hó esett.A következő héten a hó mennyisége még 25%-kal nőtt.A rákövetkező héten a hirtelen felmelegedés hatására elolvadt a hó 45%-a.Hány %-a volt ekkor a hó vastagsága a január 24-ei hóvastagságnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, százalékszámítás, kisérettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
h1 = 48 cm
h2 = 48 * (125/100) = 60 cm
h3 = 48 * ((100-45)/100) = 48 * 0.55 = 26,4 cm

% lett = (h3/h1)*100 = (26.4/48) * 100 = 55%-a lett.
Módosítva: 9 éve
0

48*(100+25)/100=60 cm

60*(100-45)/100=33 cm
0