Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömeghatás törvénye feladatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
918
Ezeknek a feladatoknak a megoldására lenne szükségem. 2 órája ülök felette,h segíteni tudjak a lányomnak,de nem most voltam középiskolás. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
munkafüzet, reakciók, egyensúlyi, tömeghatás
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

1,

`(NH_4)_2Cr_2O_7` `Leftrightarrow` `N_2` + `Cr_2O_3` + 4 `H_2O`

2,

K = `([H_2O]^2*[O_2])/([H_2O_2]^2)`

K = `([PCl_5])/([Cl_2]*[PCl_5])`

K = `[O_3]^2/[O_2]^3`

K = `([CO]*[H_2O])/([H_2]*[CO_2])`

K = `[HI]^2/([H_2]*[I_2])`


3,

CO + `Cl_2` `Leftrightarrow` `COCl_2`


K = `([COCl_2])/([CO]*[Cl_2])` = `9/(3*2)` = 1,5 `(dm^3)/(mol)`

4,

`N_2` + `O_2` `Leftrightarrow` 2 `NO`

K = `[NO]^2/([N_2]*[O_2])`

NO darabszáma a vegyes, abból van adott térfogaton 6 db; az egyikből van 3 db, a másikból 1 db.

K = `(3*1)/6` = 0,5

5,

`A_2` + `B_2` `Leftrightarrow` 2 AB

K = `[AB]^2/([A_2]*[B_2])`

A, K = `0/(4*4)` nem ez lesz az

B, K = `4/(2*2)` = 1 Ez lehet

C, K = `6/(1*1)` = 6 Ez is lehet

D, K = `2/(3*3)` = 0,22 Ez is lehet

E, K = `8/(0*0)` ez nem lehet
1