Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mik a válaszok az alábbi kérdésekre? (Matematika I)

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
588
1, Függvény amelynek deriváltja 3x˘3 és f(2)=1 ?

2, Függvény melynek nem létezik improbinus integráltja [1,végtelen] intervallumon ?

3, Monoton csökkenő konvergens sorozat?

4, Két változós függvény melynek grafikonja metszi az xy síkot ?

5, Zárt intervallumon differenciálható függvénynek maximuma, csak …………. vagy ……….. ?


Nagyon szépen köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matekmatika1, matek1, függvények, elmélet
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
1. A szabályok szerint 3*x⁴/4 +C alakú függvény jó lesz. Ennek az értéke x=2 esetén csak C=-11 esetén lesz csak. Tehát a keresett függvény: 3x⁴/4 -11.

2. 1/x

3. 1/n

4. x+y=0

5. a végpontokban, vagy ott, ahol a derivált értéke 0.
1