Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tömegszázalék

Főoldal » Általános iskola » Kémia
855
Sziasztok kérlek segitsetek:
Ha az oldószer tömege 176 g(gramm)
És 12 tömeg % akkor az oldat és az oldószer hány gramm? Mo=? Mia=? Mosz=176g t%= 12%
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömegszázalék
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat áll oldószerből és oldott anyagból. Ha az oldószer tömege 176 g és maga az oldat 12 tömeg%-os akkor:

12% = x / 176+x * 100
x = 24
1