Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

V-valszám3

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
715
Egy urnában 7 piros 8 zöld és 11 kék golyó van. Ebből húzunk ki véletlenszerűen 5 golyót visszatevésel. Adjuk meg az alábbi események valószínűségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
A kérdés lemaradt:
A=nem húzunk zöld színű golyót
B=legalább egy zöld színű golyót húzunk
C=legfeljebb 7 piros színű golyót húzunk
0

a) nem húzunk zöldet
A zöld valószínűsége `p_z=8/(7+8+11)`
A zöld húzása binomiális eloszlású `p_z`-vel, számold ki a `P(ξ=0)` valószínűséget a képlettel.

b) legalább egy zöld:
Ez az a)-nak az ellentettje, vond ki 1-ből.

c) legfeljebb 7 pirosat
Ezt most nem tudom, hogy becsapós vagy nem, hisz csak 5-öt húzunk. Legfeljebb 7 piros valószínűsége ugyanaz, mint legfeljebb 5 pirosé. Vagyis akárhány pirosat húzunk 0-tól 5-ig. Annak meg 1 a valószínűsége.
0