Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika!:(

Főoldal » Középiskola » Matematika
1603
Trigonometriáról lenne szó...
A feladat úgy hangzik,hogy: Egy hegy északi lejtője 3km hosszú és 45°-os szöget zár be az alapsíkkal.A déli lejtő hossza 5km.Milyen magas a hegy,illetve milyen meredek a déli lejtő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

A hegy síkmetszete egy háromszög, ahol két oldal hossza 3 és 5 km, a 3 km-es oldal 45°-os szöget zár be az ismeretlen oldallal. Ha az ismeretlen oldalhoz tartozó magasságot behúzzuk, akkor két derékszögű háromszöget kapunk; az egyikben minden adott, hogy felírjuk a szög szinuszát:

sin(45°)=M/3, erre 3*√2/2=M adódik.

A másik háromszögben így már fel lehet írni az ismeretlen szög szinuszát is:

sin(α)=(3*√2/2)/5, ehhez számológép vagy függvénytábla szükséges.
1